Ezekkel a szempontokkal nagyobb az esélye, hogy egy tökéletes blogposzt, érdekes, informatív, valamint olvasóbarát cikk kerül ki kezünk alól: Mindezek miatt érdemes figyelembe venni az alábbiakat:

Célközönség

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy kiknek szól a blogposztunk. Mi az, amivel segíteni tudjuk őket, milyen problémákat oldunk meg nekik, sőt – milyen érdekes információkkal szolgálunk számukra.

Téma

A téma kiválasztásakor érdemes olyan témát választani, amely érdekes a célközönségünk számára, és amelyben valamilyen szakértelmünk van. Érdemes olyan témákról írni, amelyekről még nem írtunk, esetleg amelyekről mások nem írtak olyan sokat.

Cím

A címnek rövidnek, tömörnek és érdekesnek kell lennie, hogy felkeltse az olvasók figyelmét, ezáltal motiválja őket arra, hogy elolvassák, tovább olvassák a cikket.

Bevezetés

A bevezetésnek meg kell ragadnia az olvasók érdeklődését, és egy rövid áttekintést kell adnia arról, hogy miről fog szólni a cikk. Az olvasóknak feltétlenül azt kell érezniük, hogy érdemes tovább olvasni a cikket.

Törzs

A cikk törzse kellően részletes és informatív kell legyen, ugyanakkor könnyen érthető és befogadható is. A legjobb, ha a cikkünk tartalmazza a téma fontos pontjait, hasznos tippeket és példákat is.

Megfelelő struktúra

A cikknek logikus felépítése kell, hogy legyen. Használjunk bekezdéseket, alcímeket, listákat, hogy segítsünk az olvasóknak eligazodni a cikkben.

Képek, videók

A vizuális elemek segíthetnek az olvasóknak megérteni a cikk tartalmát, és az olvasói élményt is javítják. Fontos, hogy a képek és videók relevánsak legyenek a cikk témájához.

Összefoglalás

A cikk záró részében fontos, hogy összefoglaljuk a lényeget, és kiemeljük a fontosabb pontokat. Egy jó cikk zárása lehet egy tanulság vagy érdekes gondolat, ami az olvasók számára maradandó élményt nyújt.

Olvasóbarát formátum

A cikk formátumának könnyen olvashatónak kell lennie. Használjunk nagyobb betűméretet, könnyebb olvasható betűtípust, és ne legyen túl hosszúak a bekezdések. Érdemes az időhiányban szenvedő olvasókra is gondolni, így használjunk rövid, tömör mondatokat és rövidítéseket.

SEO

Az interneten azonos témában sok cikk található, így fontos, hogy a cikkünk SEO szempontból is jól teljesítsen. Használjunk kulcsszavakat a tökéletes blogposzt megfogalmazása során, de csak természetesen, ne túlzottan. A kulcsszavakat helyezzük el a cím, a bevezetés, a cikk törzse, az alcímek és a befejező részben is.

Social media megosztás

Ha a célunk, hogy minél több ember elolvassa a cikkünket, akkor érdemes gondolni a social media megosztás lehetőségére is. Az olvasók számára érdemes megkönnyíteni a cikk megosztását, így ne felejtsük el a megosztó gombokat elhelyezni az oldalon.

Ellenőrzés

Az utolsó, de nem kevésbé fontos szempont az ellenőrzés. Ellenőrizzük a helyesírást, a grammatikát és a cikk formázását is. Érdemes többször is átolvasni a tökéletes blogposzt cikket, vagy kérni valaki más segítségét az ellenőrzéshez.

Fentiek alkalmazásával igazán esélyes, hogy egy tökéletes blogposzt, olvasóbarát cikk kerül ki kezünk alól, amely egyaránt sikeres lesz az olvasók és a keresőmotorok számára is.

Ilyen lenne a tökéletes blogposzt?