Kedvenc.com weboldal újraalkotása

Van egy weboldalam régről, amihez már hozzá sem tudok férni -nem emlékszem a jelszavamra. Működik még, de szeretném újra használatba venni. Nem lesz vele sok munka.

a megbízó

Egészen különleges esettel találtam szembe magam a fenti megkeresést követően – bár egyáltalán nem lepődtem meg. Mivel igen kevés információ állt rendelkezésemre, igyekeztem közvetlenül a korábbi weboldal üzemeltetőjével felvenni a kapcsolatot.

Megkértem a hozzáféréseket amire a munka megkezdéséhez feltétlenül szükségem van:

  • Domain szolgáltatás adminisztrátori szintű hozzáférése
  • Tárhelyszolgáltatás adminisztrátori szintű hozzáférése
  • FTP szerveroldali fájlszintű hozzáférés
  • Adatbázishozzáférés

Mondanom sem kell, hogy ezekhez nem jutottam hozzá, és bár sikerült kinyomoznom a felhasználói felület adminisztrátori bejelentkezésének jelszavát -kiderült, hogy ez is csak „Szerkesztői” jogosultsággal bír. Arra mindenesetre elegendő volt, hogy felmérjem a régi weboldal elképesztően szennyezett háttértartalmát: az oldalrendszer annak ellenére nem volt biztonsági modulokkal körbevédve -hogy ezek telepítésére a korábbi webmesternek technikailag lehetősége lett volna. Majd százezer bejegyzés és komment keveredett az eredeti szövegek közé.

Az értékes tartalmi elemek (szövegek/képek) lementését követően az oldal teljes újraépítése volt a legcélravezetőbb. Kezdve a szolgáltatóváltással! Az újratelepített oldalrendszerhez teljes adminisztrátori szintű hozzáférést biztosítva a megrendelőmnek: Ismétlődő oktatások alkalmazásával biztosítani tudtam azt, hogy a későbbi tartalmi frissítéseket (SEO szakmai útmutatásaimnak megfelelően) már az oldal tulajdonosa hajthassa végre.

Természetesen a weboldal újbóli megalkotásakor teljesítettem az alapvető elvárásoknak való megfelelést:

  • SEO alkalmazása képeken, oldalcímeken, oldaltartalmakon

Valamint további alapvető frissítéseket eszközöltem:

  • Logikai oldaltérkép, értelemszerű menürendszer
  • modern és hasznos kiegészítők (Social media, automatikus Backup, körlevélkezelés)

Összefoglalva tehát a valós, szükségképpen elvégzendő munka nem egyezett meg a megbízó eredeti elképzelésével -mivel az elhanyagolt weboldal szerveroldali korlátozásai és adminisztrációs hozzáférési blokk miatt teljességgel használhatatlan volt.

az újjáépített KEDVENC.COM megállja a helyét!

Szakértelem

, , ,

Közzétéve

január 21, 2019